Daire Karar Detayı

Daire
6
Karar Tarihi
02.11.2021
Karar No
828
İlam No
314
Madde No
2
Kamu İdaresi Türü
Belediyeler ve Bağlı İdareler
Hesap Yılı
2017
Konu
İhale Mevzuatı ile İlgili Kararlar

KARAR

Araç Kiralama İşinde Mükerrer Ödeme

Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda;

“2.kısım: … İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi” kapsamında kiralanan … ve … plakalı kamyonlar ile … plakalı ekskavatörün, aynı tarihlerde “8.kısım: …İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi” kapsamında da kiralanmış gibi ödeme yapıldığı görülmüştür.

Belediye tarafından 9 kısım şeklinde ihale edilen iş makinesi kiralaması hizmet alımı işinde, ekonomik açıdan en düşük teklifi veren … İnşaat Elektrik ve Nakliye Taahhüt Kamu Hizmetleri Tic. ve San. Ltd. Şti ile … İnş. Taahhüt Yol Yapı Madencilik Nakliye Hayvancılık Tic. ve San A.Ş. İş Ortaklığı kazanmış olup “2.kısım: … Pazaryolu İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi” ile “8.kısım: … İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi”nde her iş için ayrı olmak üzere Yüklenici Firma ile İdare arasında … tarihinde iki ayrı sözleşme imzalamıştır.

“2.kısım: … Pazaryolu İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi”ne ilişkin Sözleşme kapsamında Yüklenici Firmadan 8 adet ekskavatör, 1 adet greyder, 5 adet damperli kamyon, 2 adet lastik tekerlekli yükleyici ve 1 adet kanal kazıcı yükleyici olmak üzere toplam 17 adet araç, “8.kısım: … İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi”ne ilişkin Sözleşme kapsamında ise 8 adet ekskavatör, 1 adet greyder, 5 adet damperli kamyon ve 1 adet kanal kazıcı yükleyici olmak üzere toplam 15 adet araç kiralanmıştır.

… tarih ve … no’lu, … tarih ve … no’lu ödeme emirlerine ekli puantajların karşılaştırılmasında; Eylül, Ekim ve Kasım dönemlerine ilişkin olarak “2.kısım: … İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi” kapsamında kiralanan …, … plakalı kamyonlar ile … plakalı ekskavatörün aynı tarihlerde “8.kısım: … İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi” kapsamında da çalıştırılmış gibi yükleniciye mükerrer kira ödemesi yapıldığı görülmüş olup … TL kamu zararına neden olunmuştur.

Ancak kamu zararı tutarı … TL faiziyle birlikte … tarih ve …, … numaralı makbuzlarla tahsil edildiğinden konu hakkında ilişilecek husus kalmadığına oy birliğiyle karar verildi.